TENERIFFA

Ympärivuotisesti kaunis saari

Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari ja sen suurin kaupunki on Santa Cruz, joka on samalla myös Kanariansaarten itsehallintoalueen pääkaupunki yhdessä Las Palmasin kanssa. Muita suuria kaupunkeja ovat muun muassa La Laguna sekä Puerto de la Cruz. 

Nähtävää ja koettavaa Teneriffalla

TEIDE

Teide on aktiivinen tulivuori ja Espanjan korkein vuori, 3 718 m yläpuolella. Teide on myös maailman kolmanneksi korkein tulivuori. 

Teidelle tehdään monenlaisia retkiä, joihin kannattaa tutustua ja käydä esimerkiksi Teide by Night - nimisellä retkellä. 

Luonnon uima-altaat Puerto Santiagossa
Luonnon uima-altaat Puerto Santiagossa

LUONNON UIMA-ALTAAT

Suosittuja luonnon uima-altaita Teneriffalla on Piscinas de Bajamar, Charco del Viento, Charco de La Laja sekä El Caletón de Garachico. Luonnon uima-altaat ovat syntyneet tulivuoren purkauksista 

MASCA

Mascan vuoristokylä on kaunis pikkukylä Teneriffalla. Sinne pääsee karkuun kaupunkien hälinää ja rauhoittumaan kauniisiin maisemiin. Patikoimalla rinnettä alas, löytää kauniin rannan, mutta tutustuthan paikkaan tarkemmin ennen lähtöäsi!

SIAM PARK

Siam Park on suuri vesipuisto, joka sijaitsee Costa Adejassa, lähellä Playa de las Américansia. TripAdvisor- verkkopalvelussa Siam Park on noussut maailman parhaaksi vesipuistoksi. Puistosta löytyy monenlaisia laitteita niin rauhalliseen lillumiseen, koko perheelle sekä vauhdista pitävillekkin.

Pääset tutustumaan Siam Parkin kotisivuihin tästä

ICOD DE LOS VINOS

EL DRAGO

Icod de los Vinosista löytyy kanariantraakkipuu, jonka uskotaan olevan jopa 800 vuotta puuvanhus. Tämä lohikäärmepuuksi kutsuttu puu on Teneriffan tunnus ja sitä ympäröi puisto Parque del Drago. 

Jos ei mieli käydä puistossa, näkee el Dragon myös kirkon läheisyydestä löytyvältä tasanteelta myös oikein hyvin. 

MARIPOSARIO

Aivan el Dragon läheisyydestä löytää ulospäin vaatimattoman näköisen perhospuiston, jossa kannattaa vierailla samalla kertaa. 

Puistosta löytyy monia kauniita perhosia sekä opasteita, jotka kertovat tarkemmin perhosista ja mistä päin ne tulevat. Siellä on hyvin rauhallinen tunnelma ja puisto on täynnä kauniita kukkia. 

ARTLANDYA

Käydessään Icod de los Vinosissa, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa myös Santa Bárbarassa sijaitsevaan Artlandya -nukkemuseoon. 

Museosta löytyy monien tunnettujen taiteilijoiden tekemiä nukkeja sekä nallekarhuja ja niitä löytyy yli 600 eri esittelyhuoneista. Nukkemuseosta löytyy myös pieni työpaja, jossa vierailija saa perinpohjaisen opastuksen siihen, miten taiteilijat nukkeja tekevät.

Museon omistaa itävaltalaispariskunta ja he ovat itse rakentaneet alueen rakennukset ja tehneet niiden ympäristöön kauniin puutarhan. 


Nukkemuseoon pääsee taksilla (n. 5e) suoraan Icod de los Vinosin linja-autoasemalta. 

Pääset Artlandyan kotisivuille tästä!

SANTA CRUZ

Santa Cruz on Teneriffan suurin kaupunki ja se on erityisen tunnettu vuotuisista karnevaaleistaan.

LA CASA DEL CARNAVAL


La Casa del Carnaval on museo, josta löytyy muun muassa monia karnevaalipukuja sekä karnevaalien vuotuisia julisteisia. Museon yhdestä huoneista löytyy myös yllätys, joka on varmasti ainakin lasten ja lastenmielisten mieleen.

Paikka sijaitsee lähellä Santa Cruzin bussiasemaa, ja siinä matkalla voi käväistä Mercado de Nuestra Senora Africa -kauppahallissa. Museota varten kannattaa ottaa kartta käteen, sillä se sijaitsee hieman piilossa. 


MERCADO DE NUESTRA SENORA ÁFRICA

Mercado de Nuestra Senora Africa on kauppahalli, josta löytyy valtava valikoima vihanneksia ja hedelmiä, kalaa ja lihaa sekä muita pikkukojuja, joissa myydään muun muassa koruja.